Motel De Jong

Redacteur Kunst bij Motel De Jong / VPRO

Aflevering 9 Met Kerst vieren we de geboorte van een man die al 2000 jaar dood is. Daarom gaat Motel De Jong vrijdagavond over Jezus. Gasten die inchecken zijn: Kunstenaar Marc Mulders. Hij liet zich drie jaar geleden uitschrijven uit de Katholieke Kerk. Maar Jezus is nog altijd zijn grote inspiratiebron. Antoine Bodar kijkt naar zichzelf in de spiegel. Politiek talent van het jaar Carola Schouten (ChristenUnie) bespreekt de zeven dia’s van deze week. Cabaretier Thijs van Domburg houdt een crsisspeech. En Steve van Bokhoven, de Jezus van Helmond checkt in.

Aflevering 8 In Motel De Jong gaat het over hufterigheid. Hebben we behoefte aan meer fatsoen of zit in iedereen een hufter? Ingecheckt zijn cabaretier Theo Maassen, CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, winnaar van de Gouden Kooi Jaap Amesz, weerbaarheidstrainer Fred Schrijber en theatermaker Marjolijn van Heemstra.

Aflevering 7 De Parlementaire Enquêtecommissie-De Wit wilde afgelopen week van Wouter Bos, Jan Peter Balkenende, Nout Wellink en Neelie Kroes weten of zij adequaat hebben gereageerd toen de financiële crisis begon in 2008. Daarom richt Motel de Jong alle kamers in met gasten die antwoord geven op de vraag: Wat is een goed verhoor? Gasten zijn interviewer Frénk van der Linden, filmregisseur Dana Nechushtan, gelaatskundige Rhené Emmerich, acteur Frank Lammers en rechercheur Ron de Ruiter die les geeft in verhoren op de politie-academie en die zelf het verhoor van Joran van der Sloot voor zijn rekening nam.

Aflevering 6 De grote vraag in Motel De Jong was: Wat is luxe in crisistijd? Yves Gijrath, organisator van de Miljonair Fair in de spiegelkamer: staat de miljonair onder druk? Welvaartskunstenaar Daan Samson over gesponsorde kunst. PvdA-Kamerlid Hans Spekman bespreekt de week in zeven dia’s. Kamer 5 is gereserveerd voor de dakloze Sven Boelhouwers en we maken, tegen de verspilling, over-de-datum-pannenkoeken.

Aflevering 5 Joop Zoetemelk sprak op 25 november in Motel De Jong over zijn verborgen verleden. Schrijver Peter Buwalda besprak de week in zeven dia’s. Blogger Rianne Meijer over haar strijd met anorexia, cabaretier Johan Fretz deed de crisisspeech, Ome Omar & The Don’t Touch My Croque Monsieurs onderbraken de uitzending, en we leerden hoe je een omeletje bakt.

Aflevering 4 Op 18 november zat Motel De Jong weer volgeboekt. PVV-Kamerlid Hero Brinkman bespreekt de week in zeven dia’s. Bandoneonist Carel Kraayenhof bekeek voor ons de documentaire ‘El Sonido del Bandeón’ die vrijdagavond in première ging op het IDFA. Schaatscoach Ingrid Paul zit in de spiegelkamer. Kluun en Hans van der Beek komen praten over kroegen en clubs in Amsterdam en Arend Jan Boekestijn houdt een crisisspeech.

Aflevering 3 In Motel De Jong van 11 november werd er pasta carbonara a la Berlusconi gegeten met Renate Verhoofstad, Giovanna Steenbeek en Daria Scagliola, keek Beau van Erven Dorens zichzelf aan in de spiegel, vond in kamer 1 een kussengevecht plaats met schrijver Henk van Straten, keek Wilfried met Diederik Samsom zeven dia’s van de week en speelde acteurs Michiel de Jong en Sieger Sloot een scène uit het toneelstuk ‘De Hulp’ van Maria Goos.

Aflevering 2 In Motel De Jong van 4 november 2011: Jules Deelder over jazzplaatjes draaien bij Rijk de Gooyer, Arie Boomsma in de spiegelkamer, Peggy Eversteijn en Lucas van Geffen over de in 1983 overleden bokser en herenkapper Cor Eversteijn en Jan de Hoop kwam langs met man en hond.

Aflevering 1 In de eerste aflevering checkten de volgende gasten in: paardenslachter Jan van de Veen, SP Kamerlid Sharon Gesthuizen, ex-turnster Verona van de Leur die webcamgirl wordt en historicus Maarten van Rossem werd verrast door volkszanger Peter Beense.

0 comments

Leave a Reply